به گزارش روابط عمومی شرکت معدنی و اکتشافی دشتیوز درهانجیر، مجموعه معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر موسوم به دی ۱۹ از مهرماه 1400 با عملیات باطله برداری کار خود را آغاز کرد و هر چند قرار بود در بازه چهارساله به مرحله استخراج ماده معدنی یعنی سنگآهن برسد ولی موفق شده پیش از موعد و از خرداد سال جاری به ماده معدنی برسد که در همین مدت نیز نزدیک 600 هزار تن سنگآهن از زمین استخراج و روی زمین دپو شده است.
باتوجهبه اینکه باطله برداری از این معدن حین عملیات اکتشاف صورتگرفته، تاکنون 50 میلیون تن ذخیره قطعی در این مجموعه گواهی کشف گرفته و پیشبینی میشود، ماهیانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن سنگآهن با عیار متوسط ۴۰ تا ۵۰ درصد از این مجموعه برای تأمین خوراک دو مجموعه بزرگ صنعتی و معدنی استان استخراج شود.
«محمدرضا کاظمپور»، مدیرعامل این مجموعه به خبرنگار فارس اظهار کرد: تلاش برای تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و یکی از مهمترین و کارآمدترین راههای توسعه کشور است را جزو برنامههای توسعهای این معدن خواند و گفت: همافزایی بخش دولتی با بخش خصوصی و مردم میتواند بسیاری از چالشهای پیشروی اقتصاد کشورمان را بردارد که امیدواریم جامعه نخبگانی بیشازپیش در این باره کمک کنند.
وی افزود: خوشبختانه با حمایت دو مجموعه بزرگ معدنی استان و مسئولان اجرایی یزد، معدن سنگآهن D19 بانفوذ به عمق 170 متری زمین و 160 میلیون تن باطله برداری در بازه کمتر از سه سال و پیش از برنامه زمانبندی چهارساله موفق به دستیابی به سنگآهن با خلوص بالا شده است که در نوع خود رکوردی در کشور محسوب میشود.
کاظمپور با بیان اینکه باطلهبرداری از این معدن از مهرماه 1400 آغاز شده و اکنون 40 درصد جلوتر از برنامه زمانبندی هستیم، گفت: برای اولینبار در کشور با بهرهگیری از نیروهای جوان و بومی متخصص موفق به باطله برداری حین اکتشاف و دستیابی به ماده معدنی شدهایم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 1100 نفر به طور مستقیم و 1500 نفر نیز به طور غیرمستقیم در این مجموعه معدنی مشغول بکار هستند که قطعاً با آغاز رسمی عملیات استخراج، فرصتهای شغلی بیشتر را بهویژه از داخل استان جذب خواهیم کرد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از طرح انتقال دو مداره برق از پست ساغند به این معدن با اعتبار 60 میلیارد تومان، از عملیات تکمیل این طرح با برقکشی به بخشهای داخل سایت در کنار طراحیها و شهرسازی داخل معدن و نیز ایجاد زیرساختهایی مانند آتشنشانی، خوابگاه و غذاخوری و دیگر بخشها در این معدن خبر داد.
کاظمپور گفت: این طرح به طول ۲۶ کیلومتر در بازهای پنج ماهه از پست ساغند در قالب یک خط انتقال دو مداره ۲۰ کیلوولت با ظرفیت ۵ مگاوات اجرایی شده است.
مدیرعامل معدن D19 استان یزد یکی دیگر از اقدامات این مجموعه در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی را، ساخت جاده سیروس آباد بهعنوان یکی از مطالبات ۴۰ساله مردم منطقه ذکر کرد و گفت: این جاده به طول 46 کیلومتر، جنوب بافق را به شمال کرمان متصل خواهد کرد.
وی اعتبار اولیه این طرح را 500 میلیارد تومان اعلام و با اشاره به وجود 128 دهانه پل در این مسیر، از فعالیت نزدیک به 200 نفر در این طرح خبر داد.
کاظمپور به پیشرفت بیش از 35 درصدی این طرح اشاره و ابراز امیدواری کرد این جاده در بازه زمانی ۱۸ماهه و بهشرط تأمین اعتبار حداکثر در سال آینده آماده بهرهبرداری شود.
این مسئول در بخش پایانی سخنانش به نقش این معدن در توسعه اقتصادی استان باتوجهبه تأمین خوراک دو مجموعه صنعتی معدنی بزرگ استان با اشتغال جمعاً 15 هزار نفر را یادآور شد و تأکید کرد: استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان بومی باهدف پویش و پرورش و افزایش بهرهوری را در این مجموعه دنبال خواهیم کرد.